Portugal erfaringer og forslag fra Mats

Hei og takk for sist!
Veldig hyggelig å være på tur med Andreas Tours!
Har en del inntrykk i hodet fra stevnet som jeg passer på å formidle imens de er i ferskt minne. Tar disse bare internt i BKK så kan de formidles videre i tilfelle det trengs.. Ole Christian og jeg brukte noen timer på å studere detaljer og disse har Ole notert med foto og tekst.
Her følger en liste på øvrige ting jeg synes er viktige og som tål å tenkes på. I tillegg også noen idéer.
1. Veivisning: Hva gjelder veivisning til stevne og arena kan vi gjøre det mye bedre enn portugiserne. Viktig å være ute i god tid med skilting fra hovedveier. Her må det søkes god tid i forkant for å få satt opp skilt fra Europaveier (Statens vegvesen) og kommunale veier (kommunen). Hva gjelder fylkesveier ligger disse foreløpig under Statens vegvesen men skal bli kommunens ansvar men jeg vet ikke når. Veldig mange av veiene  rundt Sandvika er fylkesveier.
2. Infopunkt: Ved Stockholm marathon og andre store arrangement i Stockholm har vi veldig god erfaring med å ha et informasjonpunkt. Dette er det første som møter tilskuere og deltakere når de kommer til stevneområdet. Infopunktet er et telt med åpne vegger bemannet av 3-4 personer som kan svare på alt hva gjelder stevnet. Teltet har IT-utstyr PC/Mac og er godt og synlig merket med det internasjonale infosymboleti.
Sparer øvrige funksjonærer for veldig mye ekstraarbeid og spørsmål.
Infopunktet kan suppleres med mindre infopunkt i eller ved storsenteret som kan bidra til at folk blir interesserte å velger å ta veien om Kadettangen for å se på stevnet.
3. Funksjonærbadge: Hvis vi velger å la alle funksjonærer ha badge kan baksiden på denne brukes til de mest elementære opplysningene man gjerne får spørsmål om. Funksjonærene i Portugal brukte T-skjorte akkurat som oss på NC 4 og dette er også veldig bra.
4. Områdegrenser og merking internt innen stevneområdet: Det bør være klare skiller mellom de forskjellige områdene og ikke finnes rom for tvil hvilket område som er hvilket. Å f eks gjøre bomtur til feil område pga dårlig skilting når man har dårlig tid er ikke ønskelig. Det er også viktig å beregne tilstrekkelig store områder. Oppbevaring av hengere med båter f eks krever ganske mye plass.
Jeg har også god erfaring med eget område for salg av mat og drikke. I Sverige får dette området ofte det helsvenske ordet «food court«. Innen dette får eventuelle mat og drikkesponsorer litt friere rammer å profilere seg.
5. Skjerm bak premiepallen: Medaljørene skal selvfølgelig være i fokus ved premieutdelingen slik de var i Portugal men skjermen bak dem ødela mye av målgangen da den skjermet storskjerm og selve målgangen.
6. Publikumsplasser ved overbæring: Overbæringen er det mest spektakulære momentet og her bør det tilrettelegges ekstra for publikum slik at flest mulig kan se overbæringen. Muligens med en lav form for tribune med kanskje bare to-tre trinn?
7. Infrastruktur i stevneområdet: Ifølge Torbjørn fra kommunen som var med til Portugal er strøm- og vannforsyning på nye Kadettangen godt ivaretatt. Gjelder å ha kontakt med kommunen god tid i forkant visavi leverandører slik at vi får brukt dette best mulig (trekning av strømledninger etc innenstevneområdet).
Det kommer til å bli mye mobilbruk av mange personer med mye bildeoverføringer etc innenfor et begrenset område. Her gjelder det å se på tiltak for å unngå at mobilnettet får for liten kapasitet.
8. Alternative aktiviteter: Informasjon om alternative aktiviteter i nærområdet. Akkurat som oss i Portugal vil sikkert noen fra tilreisende støtteapparat ha tips til forskjellige aktiviteter i nærområdet. Kan gjelde kultur, natur eller andre interessante ting. Da må vi huske på at f eks folk fra Australia, Singapore, Sørafrika eller Japan ikke er så veldig opptatt av å få sol på kroppen, dette har de nok av hjemme. Da kan det være ting som er hverdagslige for oss men som er eksotiske for dem.
9. Idè for å få ekstra tilskuere: Organisere konkurranse for lokale skoleklasser i å bli beste heiagjeng ved stevnet. Her kreves informasjon om arrangementet i forkant og om hvordan maratonpadling foregår. Premie til beste klasse. Dette kan trekke i bare skoleklassene til stevnet men også foreldre og venner.
10. Åpningsseremoni: Trenger nok ikke å nevne det men en seremoni som bærer preg av lukket IOC-sammenkomst for menn og ufrivillig Monty Python-sketsj må vi unngå. Finnes det måter at på en høflig måte få internasjonale padledignitærer til å skjønne at ikke alle må holde hver sin tale??
Ellers var det en veldig lærerik tur med flotte forhold og hyggelige mennesker både bland funksjonærer og lokale og tilreisende.
Hilsen Mats

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*